Тийм детронира Надал в Барселона



27-04-2019 20:13 | Николай Драганов

Световният №5 Доминик Тийм за пореден път доказа защо е считан за един от основните претенденти за короната "Крал на клея" след оттеглянето на Рафаел Надал. 


Австриецът нанесе поражение с 6:4, 6:4 именно на Надал в полуфинален сблъсък от турнира от сериите ATP 500 в Барселона. Това беше първо поражение за Рафа на тази фаза от турнира, който е печелил 11 пъти. Той се намираше в серия от 18 поредни победи, като последната му загуба беше в трети кръг през 2015-та година. 


Загубата е втора поредна за Рафа на полуфинал на любим негов турнир на червени кортове, след като преди седмица беше победен и от Фабио Фонини в Монте Карло. Така Надал остава без титла от началото на 2019-та година. Преди 12 месеца, той спечели титлите в Монте Карло и Барселона. 


Общо в сблъсъците помежду им, Доминик Тийм победи Надал за четвърти път. Рафа все още води с 8:4 победи, като 11 от тези 12 мача са на червени кортове, а единственият им сблъсък на друга настилка беше четвъртфинала на US Open миналата година, спечелен от Рафа. 


Австриецът е единственият играч, който победи Надал на клей през 2017-та и 2018-та, като за пореден път доказа класата си на тази настилка. Той влиза в компанията на Новак Джокович, като двамата са единствените, побеждавали Надал на клей четири пъти.


Доминик Тийм ще се изправи в битката за титлата срещу Данийл Медведев, който по-рано днес надигра Кей Нишикори с 6:4, 3:6, 7:5 и за първи път ще играе финал на клей. 


До този момент Тийм и Медведев имат един мач помежду си, спечелен от австриеца в три сета на турнира в Санкт Петербург през миналата година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини