Григор: Няма такова нещо като следващо поколение



27-04-2019 19:28 | Николай Драганов

Григор Димитров започна сезона на клей с участия на турнирите в Монте Карло и Барселона, като записа общо три победи и две загуби. След успеха над Фернандо Вердаско в каталунската столица, Димитров разговаря с тенис портала TennisWorldUSA, които ще публикуват разговора им в две части.


В първата от тях Гришо говори за термина "следващо поколение", с който анализатори и журналисти често се опитват да обобщават група от по-млади играчи. Някога самият Димитров беше част от подобно "следващо поколение", като българинът признава, че никога не е харесват подобни разделения и понятия. Изданието припомня и че "поколението на Григор" в последно време е наричано "изгубено" заради невъзможността му, засега, да триумфира с големите титли.


"Всичко това със "следващото поколение" е нещо, на което никога не съм бил голям фен, включително когато пробивах и започнах да играя в турнирите на 17-18-годишна възраст", каза Димитров.


Той посочи, че именно заради такива разделения някога са започнали да го сравняват с Роджър Федерер. "Спомням си, че тези сравнения започнаха след едно участие в Ротердам. Тогава започна всичко. Мисля, че това представлява ненужно напрежение върху всеки един млад играч, който идва от юношеския тенис в мъжкия", подчерта Григор.


"Никой не трябва да бъде сравнявам с друг. Да, може да има някои прилики, някои сравнения тук или там. Обичам тениса заради това, че всички сме различни по отношение на своята игра и онова, в което вярваме и правим на корта и извън него, но накрая се борим за едно и също нещо", анализира още той.


Димитров разкрива, че в момента тениса предлага изключително разнообразие. Ето защо той никога не е подхождал към състоянието на играта чрез деление на поколения. 


„Никога не съм гледал на себе си като на част от „Следващото поколение“ и не съм имал никакви очаквания, защото вече бях си поставил високи и щеше да ми е трудно, ако се бях натоварил и с тези очаквания", заяви бившият №3 в света. 


Гришо добави, че не се притеснява от напредването на своята възраст, като даде за пример играчите над 30 години, които в момента играят най-добрия си тенис. "Понякога тялото ти става зряло в малко по-късен етап. Променя се мисленето ти, случват ти се различни неща на корта и извън него и така се учиш. Това неизменно те прави по-опитен и по-силен. При различните играчи това се случва на различен етап", завършва Димитров. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини