Надал пречупи Григор Димитров в свой стил



18-04-2019 17:21 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на Мастърс 1000 турнира на червени кортове в Монте Карло. В среща от третия кръг, най-добрият български тенисист отстъпи с 0:2 сета пред шампиона от миналата година и общо 11-кратен победител в надпреварата Рафаел Надал, в отделните части резултатът бе 4:6, 1:6.

Това беше 13-ти дуел между двамата, а Надал вече води с 12-1 победи. Както често се случва в двубоите между тях, Димитров показа борбен дух и на моменти дори надиграваше именития си съперник, но в края на деня победата е за Надал.

Българинът изигра страхотен първи сет, в който успя да навакса изоставане 1:4 гейма и изравни за 4:4, изправяйки публиката на крака с фамозни точки. Сервирайки за 5:5, Димитров допусна няколко непредизвикани грешки, които му костваха сета. През втората част Надал проби рано и затвърди за 3:0, с което отказа съпротивата на българина.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

За втора поредна година Надал побеждава Димитров в Монте Карло. Миналият сезон двамата се срещнаха на полуфиналите. Следващият съперник на Рафа ще бъде аржентинецът Гуидо Пея, който в петък за първи път в кариерата си ще участва на четвъртфинал в турнир от Мастърс 1000 сериите.

Следващата седмица Григор Димитров ще участва на турнира в Барселона, където получи „уайлд кард“ от организаторите. Българинът ще научи името на първия си съперник в събота по обяд, когато ще се тегли жребият за основната схема.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини