Преди 6 години: Григор докосна победата срещу Рафа (видео)



18-04-2019 08:53 | Николай Драганов

Григор Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал в битка за място на четвъртфинал в тазгодишното издание на "Мастърс" турнира в Монте Карло. 

 

Българинът победи Матео Беретини на старта на тазгодишното издание на надпреварата, а във втори кръг успя да се наложи над Ян-Ленард Щруф. 

 

За Гришо това е едва четвърти турнир през сезона, след като заради контузия той не игра след Australian Open чак до Маями. Единствено в Мелбърн той записа повече от две победи, а ако иска да го стори отново, ще трябва да надвие 11-кратния шампион в Княжеството - Рафаел Надал. 

Статистиката не е на страна на Гришо - испанецът води с 11:1 победи, но Димитров може да си спомни с добро едно от пораженията.


Това не е сблъсъкът им през миналата година на полуфиналите, когато Рафа се наложи категорично с 6:4, 6:1, а първият им сблъсък в Княжеството - през 2013-та година.


Тогава Димитров бе под №34 в ранглистата, а Надал заемаше №5. 


В изключително равностоен мач, в който голяма роля изигра все още по-слабата физическа издръжливост на Димитров, испанецът стигна до успеха след 6:2, 2:6, 6:4. 


Припомнете си двубоя, продължил над два часа:


 

Едиствената победа на Димитров над Надал дойде през 2016-та година на твърдите кортове на турнира в Пекин. Тогава Димитров спечели с 6:2, 6:4, но в следващите години двамата се срещнаха още четири пъти, като неизменно победата беше за Рафа. Последният им мач беше вече споменатия полуфинал именно в Монте Карло през миналата година.


4 от досегашните им 12 мача са на клей, като в тях Гришо е спечелил един единствен сет - през въпросната 2013-та година в Монте Карло. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини