Григор Димитров се завърна на клей с победа



14-04-2019 19:18 | Станко Димов

Григор Димитров започна участието си в сезона на клей в победа. В двубой от първия кръг на Мастърс турнира в Монте Карло, двукратният победител в анкетата за Спортист №1 на България се наложи със 7:5, 6:4 над Матео Баретини. Срещата продължи близо два часа и предложи множество обрати, печеливш от които излезе Димитров. 

Първият сет не започна никак добре за българина, който след ранен пробив изоставаше с 0:2 гейма и дори беше близо до пасив 0:3, след като позволи на италианеца да стигне до нов брейк-пойнт. До втори пробив за радост не се стигна и това се оказа решаващо, защото до края на сета българинът не само успя да навакса изоставането си, но и с късен брейк си гарантира преднина със 7:5.

Втората част започна по идентичен начин – с пробив за Беретини. И този път обаче Димитров не се сломи и успя бързо да навакса пасива си, след което с пробив в десетия си гейм си гарантира крайния успех.

Във втория кръг българинът ще срещне Денис Шаповалов или Ян-Ленард Щруф. Стъпало по-напред пък е възможен дуел с 11-кратния шампион в турнира Рафаел Надал. Именно испанецът спря Григор в Монте Карло преди 12 месеца, когато двамата се срещнаха на полуфиналите.

Мачът днес започна с повече от 3 часа закъснение заради дъжда, който се изсипа над Княжеството.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини