Южна Африка приема България в Кейп Таун за Купа Дейвис



10-04-2019 09:51 | Николай Драганов

Съставът на Южна Африка за Купа "Дейвис" ще приеме България в Кейп Таун в средата на септември за сблъсъка от Купа Дейвис, съобщава Tennis World USA. Изданието определя този дуел като един от най-интересните.


Мачовете ще се проведат на твърдите кортове в Kelvin Grove Club, обявяват от Южноафриканската тенис федерация. След три победи над Естония, Словения и Дания през 2017-та, Южна Африка се завърна в Група I за първи път от 2013-та година през миналия сезон, но загуби от Израел и Португалия в битката за завръщане в Група II.


Изданието специално отбелязва, че най-голямата звезда в двата отбора ще бъде втората ракета на Южна Африка - Лойд Харис - в момента №96 в световната ранглиста. Противно на появилите се твърдения в социални мрежи, идващи от фенски профил на Григор Димитров, изданието на този етап пише:


"Григор Димитров и Кевин Андерсън пропускат сблъсъка, който ще се проведе само няколко дни след US Open". 


Въпреки това, изданието цитира капитана на Южна Африка Маркос Ондруска, който допуска вариант Димитров да се появи в Кейп Таун, като заявава:


"Очаваме това да бъде забележително събитие, с шанс играчи като Григор Димитров да се появят. Това е роден дом за доста от нашите играчи, така че очакваме голяма подкрепа за тях. Целият отбор няма търпение да се появи пред своето семейство и приятели".


Кейп Таун е избран заради това, че за повечето играчи това е роден дом, а също така веднага след сблъсъка в комплекса ще се проведат други важни за страната тенис събития, обясняват от ръководството на южноафриканския тенис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини