Брекзит не може да промени любовта на британците към Федерер



03-04-2019 09:29 | Николай Драганов

След като британският парламент за пореден път отхвърли сделката на премиера Тереза Мей за напускането на Великобритания на ЕС - т.нар. "Брекзит" - имаше малко причини за радост у председателя на Камарата на общините - колоритният Джон Бъркоу. 


Но с едно изключение - един тенис двубой от другия край на Атлантическия океан. 


"Нищо не беше спечелено днес. С какво да се успокоя? Ами, Роджър Федерер показа магическа класа в Маями през миналата нощ, така че съм щастлив от това", коментира Бъркоу от трибуната на британския парламент.


На финала в Маями швейцарецът, който е любимец на феновете в Лондон, победи Джон Иснър и спечели четвъртата си титла от тази надпревара. 


Това не е първият случай, в който Бъркоу споменава Федерер по време на тежките дебати около процедурата по Брекзит, отбелязва официалният сайт на ATP, който публикува видео от изказването му след финала в Маями. Председателят използва името на Федерер, за да разведри обстановката в парламента и през март.


"Винаги съм казвал, че най-хубавото нещо относно Швейцария не са техните часовници или финансови услуги, нито шоколадът. Най-хубавото нещо в Швейцария е Роджър Федерер", каза тогава Бъркоу. 


През миналата година пък, именно с помощта на Бъркоу, старта на финалния турнир на ATP в Лондон беше даден именно от сградата на британския парламент, където осемте най-добри през сезона позираха пред трофея, спечелен по-късно от Александър Зверев. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини