Маестро, музика!



31-03-2019 21:27 | Николай Драганов

Роджър Федерер триумфира със твоята титла №101 в кариерата след категорична победа с 6:1, 6:4 над Джон Иснър на финала на "Мастърс" турнира в Маями 64 минути игра. 


За швейцареца това е втори трофей през 2019-та година и №28 от "Мастърс" надпревари. Той става първият тенисист през настоящия сезон, който печели повече от 1 титла. За него това е общо четвърти триумф в Маями.


Маестрото записа шести успех от осем мача срещу Иснър, като по този начин детронира от трона в Маями американеца, който беше шампион от миналата година. Иснър от своя страна наследи именно Федерер, който през 2017-та спечели "Мастърс" турнирите в Индиън Уелс и Маями. През този сезон той игра финал в Индиън Уелс, загубен от Доминик Тийм.

 

"Направих мечтан старт, успокоих нервите с ранен пробив. Каква седмица само. Много съм щастлив в момента. Невероятно е. Играх тук за първи път през 1999-та година, а ето ме днес - през 2019-та. Това означава много за мен", коментира Федерер веднага след успеха.


Федерер изигра брилянтен първи сет, в който поведе с пробив още на старта, не допускаше грешки при сервис, а при Иснър взе само един гейм - третия в мача, след което допусна нови два пробива без да стигне дори до точка за връщане. За целия сет Федерер загуби една точка при свой начален удар. 


Втората част беше по-равностойна, като швейцарецът този път загуби две точки на свой сервис. Той показа клинична ефективност и при 5:4 той стигна до 15:40 в подаването на Иснър за четвърти път в мача, като взе победата и титлата от втория мачбол.


Общо в мача Федерер спечели 32 от 35 разиграни точки при свой начален удар. Това беше и едва вторият между двамата, в който не се стига до тайбрек. 


Маестрото вече се намира само на 8 титли от вечния рекорд на Джими Конърс от 109 трофея. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини