Барти: Доказах си, че принадлежа на този тур



Барти: Доказах си, че принадлежа на този тур
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-03-2019 09:03 | Николай Драганов

Ашли Барти триумфира с най-голямата титла в своята кариера, след като успя да надвие Каролина Плишкова на финала на турнира в Маями. Австралийката коментира след успеха, че най-голямата и победа е била да докаже на себе си, че има сили и качества да се бори на такова ниво.


"Имах едно уникално приключение. Всеки играч, който излиза на корта, има различна история и опит. За мен най-голямата част беше личното развитие, развитието на моята игра през последните 2 или 3 години, които ми позволиха да достигна до тази позиция", заяви тя.


"Когато мога да изляза и да играя своя тенис, това е най-вълнуващият момент. Способна съм да го правя все по-често и най-хубавото е чувството, че принадлежа на този тур. Чувствам, че когато покажа най-доброто от себе си, аз съм достатъчно добра, за да се боря с най-добрите в света", добави тя.


Барти визираше решението си, след като спечели титлата от Уимбълдън при девойките на 15-годишна възраст, три години по-късно да спре с тениса и да се занимава с крикет. Този период трае 18 месеца, преди през 2016-та отново да се завърне в професионалния тур.


"Трябваше да си взема почивка. В противен случай не мисля, че още щях да играя. Това ми даде възможност да се отпусна, да имам малко нормален живот, защото тенисът днес е много ангажиращ. Този живот не е за всеки", коментира шампионката от Маями.


"Беше време, в което открих себе си в по-голяма степен като личност, намерих нови приятели. Но тенисът винаги ме викаше. Трябваше ми време да се отделя, за да осъзная колко много го искам и колко го обичам. Завърнах се се различен поглед върху нещата, наистина. Имах и невероятен екип, който ми помогна да бъда най-добрата аз. Вече започнаваме да виждаме това", добави тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини