Джокович ще мисли за промяна в програмата си



Джокович ще мисли за промяна в програмата си
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-03-2019 11:58 | Станко Димов

За втора поредна година Новак Джокович се проваля на турнирите в Индиън Уелс и Маями, които е печелил последователно цели 4 пъти в кариерата си до момента (2011, 2014-16). След поражението от Роберто Баутиста Агут с 6:1, 5:7, 3:6 световният №1 призна, че вероятно ще предприеме промени в програмата си догодина, за да избегне нови разочарования в първите два Мастърс турнира за сезона.

„Не се случва за първи път да отпадам рано в двата турнира“, коментира Джокович, който дойде в Щатите без нито един изигран двубой след триумфа на Australian Open в края на януари.

„През последните години губя рано тук и определено трябва да премисля как да се подготвя за Индиън Уелс и Маями следващата година. Случиха се много неща извън корта и мисля, че те ми оказаха влияние в представянето на корта. Освен това не се чувствах в отлично здраве както тук, така и в Индиън Уелс. Натъжен съм, но това е животът“.

Срещу Баутиста Агут Джокович реализира само 4 от 13 точки за пробив, които се откриха пред него. Във втория сет сърбинът имаше точка за пробив при 5:5, която, ако беше реализирал, щеше да се сервира за мача.

„Той е солиден играч. Поздравявам за невероятния обрат в мача. От друга страна аз не трябва да губя двубои като този. Имах толкова много възможности, които пропуснах. И точно това се случва, като не реализираш шансовете си“, каза Джокович.  

Джокович сега ще се концентрира върху предстоящия сезон на клей в Европа. Сърбинът ще се опита за втори път в кариерата си да държи всички трофеи от Големия шлем, а за тази цел ще трябва да спечели „Ролан Гарос“.

„Израснах на клей, обичам да играя на тази настилка. Ще видим какво ще се случи. Определено трябва да играя по-добре, в сравнение с тези два турнира“, добави Ноле.

Световният №1 ще започне кампанията на клей с домашния за него турнир в Монте Карло, където 11-кратен шампион е Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини