Григор Димитров пропусна да стигне четвъртфинал в Хюстън



06-04-2011 22:43 | Николай Драгиев

Григор Димитров напусна във втори кръг турнира "Мастърс 250" в Хюстън (САЩ). Българинът бе надигран след 6:7(4-6), 3:6 от опитния 25-годишен руснак Теймураз Габашвили (№77), въпреки че имаше своите шансове за успех. Следващата надпревара, в която ще се пусне Димитров ще бъде "Мастърс 500" в Барселона от 18 април.

 

Откриващият сет бе същински маратон, продължил невероятните 90 минути. Само за шест гейма тенисистите си размениха по два пробива. Габашвили започна много мощно и набързо поведе с 3:0. Руснакът допусна да загуби единия си пробив, а след това при 3:2 помоли за прекъсване на играта. 

 

Продължително време му бе оказвана помощ от няколко души на корта, след което той се завърна в игра. Гришо все пак обърна до 4:3, а след това при 5:4, имаше два сетбола. Сервиращият Габашвили обаче бе много агресивен в тези напечени моменти и отрази точките за пробив с печеливши удари.

 

Руснакът отново проби и при 6:5 сервираше за сета. Българинът не се предаде и проби. Особено впечатляваща бе точката, с която закова 6:6, изпълнявайки фантастично воле от движение.

 

В тайбрека обаче отново доминиращ на корта бе Габашвили. Той дръпна преди смяната на полетата с 4:2 и в крайна сметка затвори със 7:4 точки. Сервисите и на двамата в този сет не бяха на нужното ниво и това доведе до множеството пробиви. Димитров вкара едва 45% първи начален удар, а Габашвили регистрира 7 двойни грешки.

 

Въпреки че Габашвили се забави повече от необходимото между сетовете, Димитров започна в чудесен стил втората част. Той проби още в първия гейм, демонстрирайки много добра и атакуваща игра. Успешните минути на корта за Григор продължиха до 3:1 в негова полза.

 

Оттам нататък до края на сета мощните удари на Габашвили ставаха все по-прецизни и той осъществи бърз обрат до 6:3, след цели два поредни пробива. Горчивото в случая бе, че дори при 5:3 за сервиращия за мача Габашвили, Гришо пропусна да върне пробива и да остане в мача.

 

От Хюстън Димитров си тръгва с 20 точки за ранглистата, които вероятно ще му донесат прогрес от няколко места. В момента той е под номер 70. Иначе Габашвили и Димитров се познават добре, тъй като през 2009 година спечелиха турнир на двойки в Словакия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини