Григор срещу Лопес - неизвестните са много (превю)



23-03-2019 09:40 | Николай Драганов

Григор Димитров ще се завърне след броени часове в игра за официален мач за първи път от Australian Open насам. Гришо не е излизал на корта от 20 януари, когато отстъпи на Франсис Тиафо в четвърти кръг в Мелбърн. Началният час на двубоя е около 20:00 часа българско време в събота, 23 март. 


Още в Австралия българинът е изпитвал проблеми в рамото, които след това го извадиха от турнирите в Ротердам, Акапулко и Индиън Уелс, като това е една от най-дългите контузии в кариерата в Димитров. 

 

На този етап травмата изглежда e излекувана, но пред Димитров стои сериозно изпитание с много въпросителни - как ще се представи в първия си официален мач от много време насам, при това срещу изключително опитен съперник. 


Препятствието на старта на "Мастърс" турнира в Маями за Гришо се казва Фелисиано Лопес. Испанецът е на 37 години и в момента се намира под №94 в света, но знае как да побеждава най-добрия български тенисист. 

 

(ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА СЪБОТА)


До този момент Димитров и Лопес са се срещали пет пъти, като Гришо води с 3:2 победи. Два от тези сблъсъци са твърди кортове, като Димитров може да се похвали с две победи в тях. Останалите им три мача са на трева, като Лопес води с 2:1 успеха. 


За последно двамата играха на "Мастърс" турнира в Синсинати през 2011-та година, когато Димитров се наложи в два сета, а малко по-късно спечели турнира, което е един от най-големите му успехи в кариерата. 


Общо от началото на годината Григор е изиграл едва 7 мача, като е записал пет победи (Нишиока и Милмън в Бризбън и Типсаревич, Куевас и Фабиано в Мелбърн) и две загуби (Нишикори и Тиафо). Българинът към момента се намира под №29 в света.


Още по-трудна е годината за Лопес, който имаше има едва победи и три загуби преди да пристигне в Маями. Испанецът започна годината в Мелбърн, където загуби още на старта от Джордан Томпсън. Последва поражение в първи кръг и в Делрей Бийч от Денис Истомин, а в Акапулко надигра на старта Душан Лайович, но се отказа без игра от втория си мач срещу Алекс де Минор. На "Мастърс" турнира в Индиън Уелс Лопес напомни за себе си с победа на старта срещу Томаш Бердих, но във втори кръг беше спрян в три сета от Карен Хачанов. 


Опитният испанец имаше за съперник Беноа Пер на старта на турнира в Маями и след 2 часа и 20 минути игра го победи със резултат 7:5, 4:6, 6:4. Лопес наниза 9 аса, допусна 7 двойни грешки, вкара 60% първи сервис и спечели 74% от точките при първи и 56% от тези при втори начален удар. Испанец показа невероятна игра под напрежение, като спаси 9 от 10 точки за пробив пред Пер в мача. 


Що се отнася до Григор Димитров и неговата история в Маями, до този момент в кариерата си той има осем участия в тази надпревара. В тях може да се похвали с две победи над играчи от Топ 10 (Бердих и Мъри), но най-много с достигане на осминафиналите. Общо Димитров има 9 победи и 8 загуби на единично в Маями. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини