Блейк: Рафа ще ни липсва, но шоуто трябва да продължи



19-03-2019 14:51 | Станко Димов

Турнирният директор на Miami Open Джеймс Блейк изрази съжалението си, че за втора поредна година Рафаел Надал няма да участва в надпреварата заради контузия. За последно испанецът игра във Флорида през сезон 2017, когато отстъпи на финала пред Роджър Федерер. Общо в Маями Надал има 5 участия във финали, всичките загубени.

„Рафа категорично е един от най-великите посланици на спорта като цяло. Всички искаме да го гледаме на корта и да бъде здрав“, коментира Блейк пред мести репортери.

„Когато той поиска медицински таймаут, значи има някаква причина. Той е човек, който минава през всичко. Неговото тяло плати голям данък заради стила му на игра и многото двубои. Много жалко. Пожелавам му всичко най-добро. Той ще ни липсва тук, но в момента се намираме в златна ера на тениса и сме късметлии, че разполагаме с един от най-великите, ако не и най-великия за всички времена Роджър Федерер, както и с Новак, който е готов за нещо голямо.

И, в моето съзнание, най-великата за всички времена Серина Уилямс. Така че, Рафа ще ни липсва, но шоуто трябва да продължи. Все още има невероятно талантливи играчи, заради които феновете ще дойдат да гледат турнира“.

Двубоите от основната схема в Маями при дамите започват тази нощ, а при мъжете – в сряда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини