Димитров и Пиронкова отново на корта днес



06-04-2011 13:04 | Станко Димов

Тази вечер ще се изиграят двубоите от втория кръг на турнира в Хюстън. Първи на корта ще излезе най-добрият роден състезател Григор Димитров, който ще мери сили с руснака Теймураз Габашвили. Срещата е първа по програма и ще започне около 20:15 часа българско време. До момента двамата никога не са играли един срещу друг, а при победа Димитров за първи път в кариерата си ще запише две победи в основната схема на турнир от категорията ATP.


Гришо и роденият в Грузия Габашвили се познават отлично, тъй като са се пускали не веднъж като тандем в надпреварите на двойки. Нещо повече, единствената титла на Димитров на двойки е именно с Габашвили. Лошата новина за нашето момче е, че червената настилка е любимата на Теймураз, който поне на хартия влиза като фаворит в мача.


Победителят от този мач ще се класира за ¼-финал в турнира. Освен това успехът днес гарантира малко повече от $13 000 от наградния фонд, както и 45 точки за ранглистата. В тази част на схемата е и поставеният под номер 2 в схемата Сам Куери.


По-рано през деня, около 16:30 българско време, на корта, само че в Марбея, Испания, ще се появи и първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова. Пловдивчанката ще спори с бившата номер 1 в света Динара Сафина, която през последните седмици започва да възвръща самочувствието и формата си.


До момента двете са се изправяли два пъти на корта, като и в двата случая победата отива при Сафина. Въпросните мачове обаче са били на твърда настилка. Евентуална победа днес би нарушила ужасна традиция на Пиронкова, която не е записвала две победи поред в основната схема на турнир от Уимбълдън миналата година.


Класиране за ¼-финал ще гарантира на победителката от мача 70 точки за ранглистата, както и чек на стойност малко над $5 000. В тази част на схемата е и поставената под номер 1 Виктория Азаренка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини