Нова чиста победа и четвъртфинал за Надал



14-03-2019 08:09 | Николай Драганов

Световният №2 Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите в тазгодишното издание на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс. 


Испанецът се наложи с 6:3, 6:4 над Филип Крайнович и продължава преследването на своята четвърта титла в тази надпревара.


"Вероятно днес играх малко по-зле, отколкото вчера. Може би заради условията, беше ветровито. Но като цяло беше добра победа. Щастлив съм от начина, по който играх", каза Рафа, който беше пробит от Крайнович за първи път в турнира. 

 

Надал проби още във втория гейм на първия сет, а после затвърди за 3:0. В петия гейм обаче испанецът беше изправен пред първата точка за пробив в турнира досега и не успя да отрази. Сърбинът намали, но само секунди по-късно отново беше пробит за 2:4, а до края Надал не изпусна отново инициативата.


Един пробив в третия гейм на втория сет за 2:1 се оказа достатъч на Надал да спечели частта и мача без нови шансове пред Крайнович за пробиви. 


На четвъртфиналите Рафа ще се изправи срещу шампиона от "Мастърс" турнира в Париж в края на миналата година Карен Хачанов. Руснакът се наложи с 6:4, 7:6(1) над любимеца на домакините от САЩ Джон Иснър.


Хачанов има пет загуби от пет мача с Надал, но го двамата изиграха отличен мач през миналата година в Ню Йорк, спечелен от Рафа след 5-7, 7:5, 7:6(7), 7:6(3). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини