Федерер, Надал и Вавринка скочиха на Джокович



11-03-2019 15:31 | Станко Димов

Сериозен скандал е на път да се разпали из високите етажи на професионалния тенис. Причината – решението на Съвета на играчите, чийто президент е Новак Джокович, да не продължи договора на изпълнителния директор на АТП Крис Кермод, който ще напусне поста си след края на сезона.

Въпросното решение беше взето миналия четвъртък. Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер призна в интервю за „Блик“, че е направил опит да разговаря с Новак Джокович, но сърбинът е отказал, защото е бил „много зает“.

„Преди гласуването на играчите опитах да говоря с Новак, но той не намери време за мен. Малко ми беше трудно да го разбера. Струваше ми се най-нормалното нещо да поговорим“, каза Федерер.

„Всичко около тура е чудесно. Но, имаме политически проблем, защото между нас, тенисистите, има разногласия за ръководството. Това не е добре и се тревожа. Затова е добре да говорим по темата“, допълни швейцарецът.

От неговото изказване стана ясно още, че Рафаел Надал също не е доволен от решението за смяната на Кермод. „Ден преди вота Рафа Надал дойде при мен и пихме кафе, изкарахме доста време заедно и обсъдихме случващото се. И двамата имаме сходно мнение - Крис се справя добре с работата. Искаме обаче да знаем какво следва, когато него вече няма да го има. Искаме да чуем какъв е планът, но не съм сигурен, че има такъв“.

Разочарование от вота изрази и носителят на 3 титли от Големия шлем Стан Вавринка.
„Наистина съм много, много разочарован от решението. Крис постигна невероятни неща за тениса, за всеки един играч, за феновете и изобщо за всичко, свързано с тениса“, каза Вавринка пред английското издание „Метро“.

„Случват се много неща, които не мисля за правилни. В същото време разполагаме със съвет на играчите, членовете на който вършат много работа, отделят много време, и също така вземат решенията. Така че, ако искаш да направиш някаква промяна, трябва да бъдеш член на съвета на играчите. Аз не съм, затова не мога да говоря много по темата. Знам само, че в съвета на играчите има хора, които не трябва да бъдат там“.

На този етап водачът в световната ранглиста Новак Джокович отказва коментар по темата. Отдавна обаче беше се говореше, че сърбинът е срещу Крис Кермод и желае смяната му.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини