Джокович ще подобри всички рекорди в тениса



09-03-2019 18:38 | Станко Димов

До 5-6 години Новак Джокович ще подобри всички рекорди в тениса. Това мнение изказа сънародникът на Ноле и бивш играч от Топ 10 Янко Типсаревич.

„Ще започна да записвам думите си. Бях с Новак миналата пролет в Монте Карло. Говорихме на различни теми и тогава му казах, че е само въпрос на време да се върне на върха. Той и екипът му ме гледаха като лунатик. Тогава Новак беше №17 в света и му казах, че до 12 месеца ще бъде №1. В този момент Новак беше напълно здрав, далеч от контузии и лоши решения, които играчите често взимат когато не са на 100% здрави“, коментира Типсаревич.

„Мъри и аз имаме голям опит в това, Новак също, затова първото нещо, което го попитах беше дали го боли лакътят. Новак ми каза, че вече не изпитва никаква болка и аз знаех, че скоро той ще се върне към най-добрата си форма. Признавам си, че и аз останах изненадан колко скоро се случи това.

Мисля, че Новак ще подобри всички рекорди. Australian Open 2019 показа две неща: колко далеч са Джокович и Надал от останалите момчета в тура и колко по-добър е Новак на върха. Според мен, той ще играе още 5-6 години и ще доминира в тениса дори на 37 или 38. Той ще играе на по-малко турнири, но ще счупи всички рекорди“.

След триумфа на Откритото първенство на Австралия, Джокович си взе по-дълга почивка и пропусна всички турнири през февруари. Тази седмица той ще се завърне на корта в Индиън Уелс, където ще търси рекордна 6-а титла от турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини