Григор Димитров започна сезона на клей подобаващо (видео)



05-04-2011 01:59 | Станко Димов

Григор Димитров постигна втората си победа на ниво ATP през 2011. В мач от първия кръг на турнира в Хюстън българинът категорично победи с 6:0, 6:2 бившия номер 5 в света Райнер Шутлер. Интересното е, че германецът, който е почти на 35 години, е най-възрастният играч в топ 100, докато Гришо е най-младият.


Двубоят на практика даде старт на сезона на клей за Димитров, който изглеждаше значително по-свеж и мотивиран от опитния си съперник. Точно 63 минуни бяха необходими на Гришо, за да гарантира мястото си в следващата фаза, където го чака друг опитен състезател - Теймураз Габашвили (Русия). Двамата са добри приятели и дори имат титла на двойки през 2009 година в Търнава (Словакия). Иначе не са се срещали един срещу друг.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА НА ТУРНИРА!

 

Победата бе втора на ниво ATP този сезон за хасковлията след тази над Андрей Голубьов на Australian Open. Тя му гарантира и 20 точки на ранглистата. 

 

Първият сет на срещата продължи само 21 минути. Интрига на практика нямаше, тъй като опитният Шутлер приличаше по-скоро на спаринг партньор. Германецът не само, че се мъчеше със сервиса си, но и отсъстваше от сериозните разигравания, колкото и малко да бяха те. Така след три безответни пробиви логичното се случи - сет на нула за българина и чудесен старт в мача. Особено ефективен бе подсеченият бекхенд на Гришо, както и сервисът.


Димитров започна подобаващо и втората част. Нашето момче набързо поведе с с 40:0 и въпреки, че допусна леки колебания, взе седми пореден гейм. Едва в този момент Шутлер напомни, че е на корта и в ответния гейм, най-накрая, промени нулата срещу името си.


Нещо повече, германецът стигна до 3 поредни брейк-пойнта в подаването на Димитров, които бяха майсторски отразени от българина. При четвъртия подобен шанс обаче, мрежата се намеси коварно във вреда на българина, и позволи за първи път Шутлер да излезе напред в резултата - 1:2.


Изключително драматичен бе четвъртият гейм на втория сет. В него Шутлер дръпна с 40:0 и по всички личеше, че няма да има никакви проблеми. В този момент обаче, началният удар отново изневери на германеца, и за наша радост Димитров успя моментално да върне пробива - 2:2.


Това сякаш се оказа и преломен момент в срещата, тъй като до нейния край на корта имаше само един играч - Григор Димитров, който след малко повече от час игра си гарантира място във втори кръг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини