Григор се завърна в Топ 30 без игра



25-02-2019 09:50 | Николай Драганов

Григор Димитров се изкачи с две позиции в световната ранглиста и от новата седмица се завръща сред най-добрите тридесет играчи под №29. 


Макар да не е играл от Australian Open насам, Гришо печели две места заради отстъплението на Франсис Тиафо и Фернандо Вердаско, коит губят съответно 6 и 5 позиции и напускат Топ 30. 


Димитров вече тренира и се очаква да се завърне на корта за "Мастърс" турнирите в САЩ в началото на март. Той разполага с 1,310 точки и се намира на около 400 от Топ 20. През миналата година Димитров записа едва една победа общо в Индиън Уелс и Маями и има да защитава само 55 точки от двете надпревари, така че има шанс да натрупа актив при добро представяне. 


Втората ракета на България Димитър Кузманов печели 9 позиции в ранглистата и през новата седмица заема №326 в света. Александър Лазов е 483-ти, а Александър Лазаров - №491.


Няма промени на върха в ранглистата, където водач остава Новак Джокович, следван от Рафаел Надал, Александър Зверев и Хуан Мартин дел Потро. До дебют в Топ 10 се доближава Стефанос Циципас, който след титлата си в Марисиля вече е №11 в света. 


Най-голям скок през тази седмица прави шампионът от Рио Ласло Джере - с 53 позиции до №37 в света. С 44 места се изкачва неговият съперник на финала Феликс Оже-Алиасим, който става №60. Шампионът от Делрей Бийч Раду Албот пък печели 30 места и вече е №52. 


При жените Виктория Томова остава първа ракета на България, като се изкачва с 3 позиции до №155 в света. Цели 35 места нагоре през новата седмица е Сесил Каратанчева, която влиза в Топ 200 под №197. Елица Костова е трета под №220, а с 28 места нагоре се изкачва Изабелла Шиникова, която вече е №225 в ранглистата. 


На върха при дамите остана Наими Осака, следвана от Симона Халеп, а трета през новата седмица е Петра Квитова, която изпреварва Слоун Стивънс. Другата промяна е размяната на местата на Кики Бертенс и Ангелик Кербер, които вече са съответно №7 и №8. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини