Григор започва в Хюстън тази вечер, Цвети също с първи турнир на клей



04-04-2011 13:56 | Станко Димов

Григор Димитров ще стартира сезона на клей тази вечер. Най-добрият български тенисист ще участва на турнира в Хюстън, който е от „Мастърс 250” серията. Първият съперник на Григор в САЩ ще бъде опитният германец Райнер Шутлер (виж още за мача тук).


По програма срещата на Димитров е трета на централния корт. Преди мача на българина там ще се изиграят един мач на двойки и един от програмата на сингъл (Рикардо Мело (Бразилия) – Пабло Куевас (Уругвай).


Очаква се двубоят на Димитров и Шутлер да започне около 23:00 часа българско време. При победата българинът, който е поставен под номер 8 в схемата, ще си осигури 20 точки за ранглистата и чек за малко на $7 000. Във втори кръг пък го чака победителя от мача между Теймураз Габашвили и квалификант. Водач в схемата в Хюстън е най-добрият американски тенисист Марди Фиш, който има една титла от надпреварата.


Сезонът на клей тази седмица официално стартира и за първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова. Пловдивчанката ще се появи на корта в Марбея, Испания, като нейният първи мач на тази настилка ще бъде във вторник или сряда.


Първото препятствие пред Пиронкова ще бъде анонимната Мария-Тереса Торо-Флор. Двубоят е във вторник около 12 часа. Ако се класира за следващия кръг Цвети има голяма вероятност да се изправи срещу бившата номер 1 в света Динара Сафина. За тази цел рускинята ще трябва да се справи с Аранча Рус (Холандия).

 

Турнирът в Марбея е с награден фонд $220 000. Успех в първи кръг ще осигури на Пиронкова 30 точки за ранглистата и близо $3 000. Водач в схемата е шестата в света Виктория Азаренка, която в събота спечели суперсилния турнир в Маями.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини