Ноле грабна спортния Оскар и разказа, че е мислел за отказване (видео)



19-02-2019 09:07 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович спечели поредна престижна награда. Той получи признанието на Laureus за спортист на годината, която е известна като "Спортен Оскар". 


Сърбинът печели това отличия за четвърти път в своята кариера след 2012, 2015 и 2016-та година, като през тази година успя да изпревари футболистът на световния шампион Франция Кириан Мбапе, легендата на американския баскетбол Леброн Джеймс и маратонецът Елиуд Кипчоге.


В емоционална реч си след получаването на наградата, Джокович разказа подробности за огромните трудности, през които е преминал покрай контузията преди своето великолепно завръщане през лятото на миналата година. Сърбинът призна, че е бил близо до решение за отказване, подобно на Анди Мъри.


"През миналата година имах невероятен сезон. Да спечеля Уимбълдън и US Open след завръщането си от контузия определено е нещо, което ще помня завинаги", коментира Ноле.


Той почти не се разплака, когато призна, че е бил близо до отказване по време на възстановяването си. 


"Наистина си мислех да спра с тениса. Не се намирах в никак добро състояние. Отне ми няколко месеца, за да намеря отново смисъла. Тази награда е символ и отразява това пътуване. Да стоя тук с нея е малко като в приказка, но това ме учи на едно нещо. В онези моменти, когато сте изправени пред трудности и предизвикателства, винаги трябва да погледнете вътре в себе си. Не разбирах това напълно преди, но сега знам къде винаги мога да намеря сила и вяра и да продължа напред", разказа световният №1.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини