Джокович: Имам шансове да бъда №1, ако съм постоянен



04-04-2011 10:46 | Николай Драгиев

Новак Джокович остана изключително доволен от втората си поредна победа над Рафаел Надал, която му донесе и четвърта титла през сезона. Сърбинът се наложи над световния номер 1 с 4:6, 6:3, 7:6(4) във финала на "Мастърс 1000" в Маями.

 

"Това бе един от най-оспорваните финали, в които съм играл, всичко се реши от няколко точки. Невероятно е да победя Надал, който е най-добрият играч в света. Започнах зле, но още от края на първия сет подобрих играта си и това ми помогна да изравня сетовете. В третата част всеки от нас трябваше да се бори за всяка точка. Беше невероятен финал," сподели Ноле.

 

"Това са най-добрите четири месеца от моята кариера. За да мога да се противопоставя на Рафа за първото място в световната ранглиста, трябва да играя много постоянно през цялата година. Всички тези победи ще ми дадат огромна увереност преди сезона на клей. Наистина победите над Федерер и Надал са голямо постижение, тъй като те двамата винаги показват най-добрата си игра на големите турнири," обясни Джокович, който вече има 8 победи над играчи от топ 10 през годината.

 

Попитан как вижда шансовете си за турнирите на клей, Джокович обобщи, че вижда шансове да се противопостави успешно на Надал.

 

"Клеят е най-бавната настилка и отлично пасва на стила му. Определено той е фаворит, все пак миналата година дори не загуби мач на червено. За да го победиш, трябва да вярваш в играта си и да си агресивен. Показах че мога да играя добре срещу него на клей през 2009 година."

 

Сърбинът също така не пожела да "отписва" Роджър Федерер от битката дори за първото място в ранглистата, въпреки че победи швейцареца три пъти от началото на сезона.

 

"Не мисля че Роджър може да бъде поставен отделно от мен и Рафа. Той е още по-мотивиран за успехи в момента. Не направи най-добрия възможен старт на сезона, но въпреки това редовно е в заключителната фаза на турнирите. Рафа и Роджър са основните ми конкуренти, но не трябва да забравяме имена като Мъри, Сьодерлинг, Родик и испанците."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини