Осака: Няма да има следваща Серина Уилямс



11-02-2019 15:56 | Николай Драганов

Шампионката от последните два турнира от Големия шлем Наоми Осака за пореден път демонстрира голямото си уважение към сестрита Уилямс и по-специално към Серина. Японката никога не е крила, че именно Серина е нейният детски идол, но това не и попречи през миналата година да я победи на финала на US Open.


"Обичам и Винъс, но Серина беше моята №1. Спомням си как съм гледала нейни мачове и виках "Давай, Серина, ти можеш!" пред екрана", разказа Осака.


Тя сподели, че когато е тренирала пред повече хора заедно с нейната сестра, често са ги питали: "Вие ли сте следващите Винъс и Серина". 


"Винаги исках аз да съм Серина. Но не мисля, че някой може да стане "следващите Винъс и Серина". Те са легенди. Бих искал просто да съм най-добрата", добави младата японка.


Тя коментира и огромната фенска база, която е натрупала в родината си. "Наистина съм много благодарна. Аз съм човек, който черпи сили от трибуните, така че това е много добре за мен. Освен това мисля, че ако на корта има много фенове, това вдига нивото и на двамата играчи. Така че, като цяло, това е много позитивно".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини