Григор Димитров се надява да играе за Купа Дейвис, но...



10-02-2019 14:31 | Tennis24.bg

Григор Димитров има желание да играе с националния отбор за купа "Дейвис". Той обаче все още не е решил дали това ще се случи през 2019 г., обясни мениджърът на тенисиста Георги Стоименов пред "Дневник".

В четвъртък капитанът на България за купа "Дейвис" Тодор Енев изрази надежди "нашата първа ракета да вземе участие". "Защото все пак ще му е нужно за участието на олимпиада през 2020 г. и разбира се разчитам на него", каза той.

Стоименов заяви, че "Григор също се надява да играе за купа "Дейвис". "През годините различни фактори не са му позволявали да играе", допълни мениджърът на най-добрия български тенисист.

Заради промяната на формата в купа "Дейвис" България се изкачи служебно във Втора група на зона "Европа/Африка". Националите ще гостуват на Южна Африка, чиято първа ракета е финалистът от последния "Уимбълдън" и №5 в света Кевин Андерсън.

Мачовете ще се играят през април или септември. Точните дати тепърва предстои да бъдат уточнение, обявиха от Българската федерация по тенис. Засега потвърдените имена в българския състав са тримата участници в основната схема на "София оупън" - Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев.

Григор Димитров не е играл за купа "Дейвис" от юли 2015 г. Тогава той взе участие в един мач срещу Люксембург, като записа убедителна победа с 6:1, 6:2, 6:4 срещу Жил Кремер. Това му даде възможност да се класира за олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., където отпадна в първия кръг от Марин Чилич.

Димитров, който дебютира в турнира през 2008 г., има 16 победи в 17-те си индивидуални мача за купа "Дейвис".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини