Монфис: Титла? Задайте ми този въпрос утре



08-02-2019 22:19 | Станко Димов

Пресконференция на Гаел Монфис след победата с 6:3, 7:6 (5) над Стефанос Циципас на четвъртфиналите на Sofia Open.

-    Поздравления за победата! В кой момент от мача ти беше най-лесно и в кой най-трудно?
-    Трябва да имаш точен план във всяка една ситуация. Всяка точка е една голяма битка. Трябва да имаш точната идея какво трябва да направиш във всеки един момент. Мисля, че моят опонент нямаше късмет в ключови моменти и това също ми помогна да победя.

-    Само ти не се оплака от топки, надморска височина и прочие. Как ще коментираш това?
-    Не се оплаквам, защото в крайна сметка условията са еднакви за всички. Топката отскача ниско, лети дълго, защото надморската височина е голяма, но моята работа е да се адаптирам. До края на мача не мисля за подобни неща и просто се опитвам да се фокусирам.

-    Получи невероятна подкрепа. Как се чувстваше на корта пред тази публика?
-    Точно заради такива мачове искам да играя. От първия ден повтарям, че се чувствам невероятно пред тази публика. Посрещнат съм много добре. Атмосферата в залата е наелектризираща. Трябва да кажа, че публиката се държа изключително коректно, както подкрепяше мен, така и моя опонент.

-    Какво очакваш от двубоя с Медведев?
-    Данийл е съперник, който натрупа доста победи тази година. Игра финал в Бризбън, а в Мелбърн направи много силен мач срещу Джокович. Утре очаквам, че топката ще стои ниско. Той има страхотен сервис, но това е просто едно от качествата му, срещу което ще трябва да се адаптирам.

-    Време ли е за титла №8?
-    Още е далеч. Утре ми предстои полуфинал срещу съвсем различен съперник, със съвсем различен стил на игра. Ако утре вечер стоя срещу вас като победител, може да ми зададете този въпрос.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини