Вердаско дал ценни съвети на Лазаров за програмата му



08-02-2019 18:05 | Станко Димов

Александър Лазаров изпраща най-успешната седмица в кариерата си до момента. Националния ни състезател записа две победи в квалификациите на Sofia Open и заслужи място в основната схема, където на старта отстъпи пред един от идолите си Фернандо Вердаско.

Алекс имаше и успехи на двойки, където в тандем с Александър Донски играха четвъртфинал. След поражението от третите в схемата индийци Бопана / Шаран, Лазаров сподели мнението си за изминалите шест дни на Sofia Open.

„За мен лично този турнир промени всичко. Допреди няколко дни нямах класиране в световната ранглиста на АТП. Усетих, че това което съм вложил като труд в тренировките се отплаща и съм конкурентен на играчи от топ 150 в света. Не съм имал възможност да играя срещу такива тенисисти, а победите над тях ми дават самочувствие и увереност“, коментира Лазаров.

Той призна, че след мача с Вердаско е получил съвети от испанеца за бъдещата си кариера, макар че не пожела да конкретизира. „Отказах планираните „Фючърси“, които бях заявил след София. Фернандо ми даде съвети как да се подготвям и къде да участвам. През следващия месец има серия от турнири „Чалънджър“ в Италия и Франция, където смятам да се включа. Знам, че в тях ще бъде много трудно, но това е следващото ниво“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини