Приключи българското участие на сингъл в София (снимки)



06-02-2019 14:53 | Станко Димов

Поставеният под №6 в основната схема Фернандо Вердаско се класира с лекота за втория кръг на Sofia Open. Левичарят от Испания се наложи с 6:2, 6:1 над последния останал представител на България в основната схема Александър Лазаров. Срещата продължи едва 51 минути.

Въпреки поражението, Лазаров изпраща изключително успешен турнир, в който той успя да запише две победи в квалификациите – срещу Лукаш Лацко и Лука Вани.  

Следващият съперник на Вердаско в „Арена Армеец“ ще бъде Мариус Копил, който в понеделник осъществи обрат в двубоя си срещу Стан Вавринка.

„Не беше тежък мач. Взех три гейма, достатъчни са ми. Не съм спал няколко дни. Сега, когато се отпуснах, усетих колкото много съм уморен.надявам се да използвам участието си в София като трамплин“, коментира Лазаров на пресконференцията след двубоя.

„Изпитвам голям респект към Вердаско. Гледах негови мачове до 04:30 сутринта, опитвах се да си изградя стратегия, но не се получи. Изводът, който си направих от турнира е, че човек не трябва да спира да се бори. Една точка може да промени целия двубой“, добави българинът.

„Целта ми до края на сезона ще бъде да вляза в Топ 400. Не си поставям някакви големи цели, защото не искам да бъда разочарован, ако не мога да ги изпълня“.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини