Муратоглу: Григор ще спечели титла от Шлема след отказването на големите трима



05-02-2019 11:12 | Николай Драганов

Френският тенис треньор и коментатор Патрик Муратоглу е уверен, че бившият му възпитаник Григор Димитров е способен да спечели титла от Големия шлем, но чак когато тримата велики тенисисти на нашето време приключат кариерите си.

 

"Победа на мейджър е голямо нещо. Може да изглежда нещо обикновено, но в тениса победа в турнир ог Големия шлем се явява най-тежката задача. От 2006 г. само седем различни тенисисти са печелили големите надпревари и повечето от тях са поделени между Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафа Надал", припомни Муратоглу, цитиран от БГНЕС.

 

"Григор игра през цялата си кариера по времето, в което доминацията на тримата бе неоспорима - това е уникална ситуация в историята на тениса. В настоящия момент той не може да спечели мейджър, но ще получи такава възможност, когато Ноле, Роджър и Рафа приключат кариерите си", обяви Муратоглу.

 

Най-добрите резултати на най-успешния български тенисист Григор Димитров в турнири от Големия шлем са полуфинали на Уимбълдън 2014 и Аустрелиън Оупън 2017.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини