Жребият е хвърлен



02-02-2019 15:34 | Tennis24.bg

Жребият за четвъртото издание на Sofia Open беше изтеглен в залата за пресконференции в „Арена Армеец“. Водач в схемата е руснакът Карен Хачанов, който ще дебютира в турнира с двубой срещу победителя от срещата Денис Истомин – Матео Беретини. Освен Хачанов, директно от втория кръг ще започнат още трима тенисисти – Стефанос Циципас, Роберто Баутиста Агут и Данийл Медведев.

Двамата българи в основната схема – Адриан Андреев и Димитър Кузманов, ще премерят сили съответно с Матю Ебдън и Робин Хаасе. Едно от големите дербита на старта е дуелът между Гаел Монфис и Виктор Троицки. Сърбинът, финалист в турнира от 2016-а година, получи последната „уайлд кард“ за основната схема.

„Нормален и приемлив жребий. Играхме заедно тук преди 2 години. В момента знам, че той е с националния отбор и играе за Купа „Дейвис“, което означава, че ще има по-малко време да свикне с условията тук“, каза Димитър Кузманов по повод своя жребия. Той добави, че се надява тази година да постигне първата си победа на единично в надпреварата.

В церемонията се включи и Стан Вавринка, който за втора поредна година ще участва в София. В първия кръг швейцарецът ще има за съперник миналогодишния финалист Мариус Копил.

„Сега се чувствам много по-добре. Започнах годината в Доха и Австралия, където записах няколко победи. Очаквам тежък двубой срещу Мариус, той игра финал тук и явно условията му пасват. Има страхотен сервис, често  излиза на мрежата, със сигурност ще бъде интересно“, коментира Вавринка, който попадна в четвъртината на водача Хачанов.

Циципас, който преди дни игра на полуфинал на Australian Open, ще дебютира в София с двубой срещу Ян-Ленард Щруф или тенисист от квалификациите. На четвъртфиналите пък е възможен дуел със седмия поставен Гаел Монфис.

В неделя започват квалификациите в турнира, а първите двубои от основната схема ще бъдат в понеделник.

ЦЯЛАТА ОСНОВНА СХЕМА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини