Надал: Това не беше моята вечер, но е важно, че съм тук



27-01-2019 14:22 | Станко Димов

Рафаел Надал загуби за четвърти път във финал на Откритото първенство на Австралия. Матадора отстъпи с 3:6, 2:6, 3:6 пред Новак Джокович и пропусна възможността да стане първият в откритата ера на тениса, който е печелил всички турнири от Големия шлем поне по два пъти. В интервюто на корта по време на официалната церемония по награждаването, Надал призна превъзходството на световния №1.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

„Поздравления на Ноле и на неговия щаб. Невероятно равнище на тенис показа днес, а и в целия турнир. Благодаря на всички, които правят този невероятен турнир. Той е единственият, който се подобрява всяка година", бяха първите думи на испанеца.

„Ако говоря за себе си, това бяха много емоционални две седмици. Тази вечер не беше най-добрата за мен. Имах срещу себе си човек, който игра невероятно. Но това бяха важни две седмици за мен, защото имах много трудности в последната година. Играх едва девет турнира, а в два от тях бях принуден да се откажа. Тази вечер не беше моята вечер, но е много важно, че съм тук, връщайки се от контузия“, добави 32-годишният испанец.

„Вярвам, че играх добър тенис две седмици тук. Това ще бъде добра енергия за мен и за това, което предстои. Искам да продължа да се боря, да работя усърдно, да бъда по-добър тенисист. Ще продължа да се боря, да тренирам и да усъвършенствам нещата, за да бъда по-добър“, каза Надал.

Ако не направи корекция в графика си, Надал би трябвало да се завърне на корта след месец за АТП 500 турнира в Акапулко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини