Джокович посвети триумфа на семейството си (снимки)



27-01-2019 13:59 | Tennis24.bg

Новият шампион от Australian Open Новак Джокович трудно скри вълнението си след 7-ата титла в Мелбърн и общо 15-а в Големия шлем. Той отдаде заслуженото на съперника си Рафаел Надал, който днес не беше на ниво и падна в три сета - 6:3, 6:2, 6:3.

"Искам да върна жеста и да раздам комплименти на Рафаел Надал. Труден мач, но както ти каза - върне се от контузия, която те извади от професионалния тур от септември. Имаше нещастието да минеш през много контузии, но показваш на мен, на младите и на останалите колеги какво е борбен дух и какво означава никога да се отказваш. Опитвам се да си представя какво стана през последните 12 месеца. Както и Рафа, аз също имах операция, но сега съм тук и съм с трета поредна титла от Шлема. Удивително е, нямам думи. Благодаря на екипа ми. Това е индивидуален спорт, но вие винаги ме толерирате, когато имам лоши дни."

След това сърбинът се обърна към семейството си и хората от екипа, които не спират да го подкрепят през целия му път в професионалния тенис.

"Искам да кажа и на моето семейство, на съпругата ми, на сина ми и на дъщеря ми. Поне ми обещаха да гледат, така ми казаха преди мача. Трофеите са още по-специални, когато имаш близки и специални хора - двамата ми братя, семейството. Обичам ги много. Те жертваха много от времето и енергията си, за да изживея аз мечтите си, да бъда тук.

Както каза Рафа, това е най-добрият турнир в света. Вършите невероятна работа, карате ни да се чувстваме у дома през това лято. Позитивното отношение към тениса и първенството може да се почувства навсякъде. Научих няколко думи на австралийски жаргон в последните няколко дни. Благодаря на феновете, че има такава невероятна посещаемост. Нямам търпение да се върна тук отново и догодина".

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини