Роджър, Ноле и Рафа затриха генерацията на Григор



26-01-2019 15:03 | Tennis24.bg

Първият турнир от Големия шлем за годината е към края си и победителят отново ще е до болка познат. Или Рафаел Надал, или Новак Джокович ще триумфира на Откритото първенство на Австралия, като това ще е общо 32-а титла от такъв ранкинг за някого от двамата.

Като прибавим и 20-те трофея на Роджър Федерер, лесно ще направим обобщението, че е трудно на някоя от по-младите звезди да преодолее доминацията им. И това даде основание на специалистите да говорят за "загубената генерация в тениса".

Става въпрос за поколението след това трио, чието лице трябваше да бъде Григор Димитров. Но колкото и талант да имат тези играчи, те не могат да пробият стената, изградена от Ноле, Рафа и Роджър към успехите им в Големия шлем. И специалистите се опасяват, че дори поколението след Гришо и останалите ще бъде тормозено от неостаряващите хегемони на тениса.

"В полуфиналите в Мелбърн видяхме как кралете на този спорт ще се борят докрай да запазят трона си. Настоящото поколение звезди просто не е на нивото им. Единствено времето ще отпусне хватката им върху всички останали тенисисти, но те продължават да се борят и с него."

"Федерер показва огромен професионализъм и на 37 години, докато Джокович и Надал са съответно на 31 и 32. Което означава, че може да задушават младите таланти още поне шест години, ако не и повече. А по това време, таланти като Стефанос Циципас и Алекс де Минор могат вече да се превърнат в част от добре познатата ни "загубена генерация"."

"Въпросната генерация, лице на която е Григор Димитров, включва още таланти като Бърнард Томич, Милош Раонич, Кей Нишикори и дори Ник Кириос, които в една по-равностойна епоха щяха да имат всички шансове да спечелят турнир от Големия шлем, но просто бяха отказани от тримата най-велики в тениса."

"Страшното е, че те продължават да се разправят безпроблемно с новите изгряващи звезди, както го правеха и със загубеното поколение. Така Ноле, Рафа и Роджър са в състояние да произведат дори второ такова с доминацията си", написа в анализ на Аустрелиън Оупън експертът Тайсън Ото в изданието New Zealand Herald.

Източник: Gong.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини