Рафа: Доскоро беше невъзможно да мисля за финал



24-01-2019 13:02 | Tennis24.bg

Рафаел Надал не скри задоволството си от победата над Стефанос Циципас, която го класира за пети път в кариерата му на финал на Australian Open. В отделните части испанецът се наложи с 6:2, 6:4, 6:0.

„Великолепни две седмици за мен. Само преди няколко дни трябваше да откажа участие в Бризбън, тъй като не бях напълно здрав. Тогава беше невъзможно да си помисля, че ще дойда в Мелбърн и ще играя на финала. Но, откакто започнаха двубоите тук се чувствам много добре. Може би този корт и тази публика ме зареждат и ме вдъхновяват да показвам най-доброто от себе си“, коментира Надал в интервюто на корта.

„Благодаря на всички, които бяха до мен и ме подкрепяха през трудните моменти. Сега имам два дни да се подготвя. Ще видим какво ще решим с моя тим, вероятно утре ще имам малко свободно време да се разходя из този страхотен град. След това ще гледам втория полуфинал. Кой ще победи в него? Не знам, това е полуфинал в Шлема. Джокович е фаворит, играл е толкова много двубои на това ниво и знае какво трябва да направи. Пуй е в отлична форма и показва добър тенис, така че също има своите шансове“, добави испанецът.

Ако спечели титлата в неделя, Надал ще стане първият тенисист в откритата ера, който е печелил поне по 2 пъти всички турнири от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини