Надал: Винаги е специално да играя срещу Федерер



01-04-2011 13:19 | Станко Димов

Голямото чакане приключи. След 6 години Рафаел Надал и Роджър Федерер отново ще премерят сили в САЩ. Двамата ще определят единия финалист на турнира в Маями. Суперсблъсъкът стана факт, след като Рафа надви трудно Томаш Бердих с 2:1 сета. По време на въпросния двубой испанецът почувства болки в рамото, които самият той определи като странни и изненадващи.


„За първи път в живота ми чувствах подобна болка, беше наистина странно. Лявото ми рамо се движеше наред, можех да бъда много агресивен, но дясното наистина беше странно. Наистина по време на мача не разбирах какво точно става”, разказа Надал.


„Моят сервис ме спаси днес. Знам, че това не е обичайно за играта ми, но днес беше така. Особено в третия сет началният ми удар бе на ниво. Бердих също игра фантастично. На моменти просто нямаше как да върна неговия сервис. В края на мача получих своя шанс и се възползвах”, разказа Рафа. Дотук с този мач.

 

Тази вечер испанецът ще се изправи срещу големия си съперник на корта през последните години – Роджър Федерер. Класика номер 23. 


„Наистина много рядко с Роджър сме играли на полуфинали. По принцип когато се срещнем с него спорим за титла, при това на някой много важен турнир. Винаги е специално, когато играя срещу Федерер”, коментира Надал.


„Финали на Australian Open, на „Ролан Гарос”, на Уимбълдън, финали на много турнири от Мастърс 1000 серията. Точно тези мачове направиха съперничеството ни толкова специално. Не знам дали има друго подобно съперничество в историята на тениса, с толкова много двубои”, каза още испанецът.


Рафа е сред малкото състезатели, които имат положителен баланс в сблъсъците с рекордьора по титли от Големия шлем. Надал води с 14:8, но когато става въпрос за срещи на твърда настилка предимството е на страната на швейцареца – 4:3.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини