Звездата на домакините спря Шарапова в Мелбърн



20-01-2019 08:35 | Николай Драганов

Първата ракета на Австралия при жените Ашли Барти постигна една от най-значимите победи в своята кариера, след като надигра с 4:6, 6:1, 6:4 петкратната шампионка от Големия Шлем Мария Шарапова на осминафиналите на Australian Open.


Поставената под №15 в схемата Барти осъществи обрат и за първи път в своята кариера се класира на четвъртфинал в Шлема. Тя е едва четвъртата австралийка на тази фаза в Мелбърн и първата от Йелена Докич през 2009-та година. 

 

Рускинята спечели първия сет след късен пробив за 5:4, след което записа категоричен гейм на 0 и поведе в резултата. Последва много слаб за нея втори сет, в който взе само първия си сервис гейм и след пет поредни на сметката на Барти резултатът беше изравнен. 


Серията на австралийката се покачи на цели девет поредни гейма на старта на втория сет, който започна с два пробива за нея и 4:0. Шарапова спаси две точки за трети пробив, преди най-после да вземе един гейм за 1:4, а след това дори върна един пробив и взе още едно свое подаване за 3:4. Барти обаче не допусна повече пробиви, въпреки че изостана с 15:40 в осмия гейм. Сервирайки за мача при 5:4, Шарапова спаси три мачбола, но от четвъртия опит австралийката затвори срещата. 


В опит да се класира в Топ 4 Барти ще се изправи срещу Петра Квитова в повторение на финала преди седмица в Сидни, който Квитова спечели драматично с тайбрек в решителния трети сет. 


Чехкинята сложи край на приказката за Аманда Анисимова, след като надигра 17-годишната американка само за 59 минути - 6:2, 6:1 в отделните части. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини