Григор Димитров приключи в Австралия



20-01-2019 07:53 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Австралия. В среща от IV-ия кръг, българинът отстъпи пред Франсис Тиафо (САЩ) с 1:3 сета, в отделните части 5:7, 6:7 (6), 7:6 (1), 5:7. Двубоят продължи близо 4 часа, а Димитров има за какво да съжалява, тъй като пропусна множество шансове да вкара срещата най-малко в пети сет.

По време на мача Тиафо, който днес навърши 21 години, имаше проблеми с схващания, но успя да превъзмогне болката и за първи път в кариерата си ще играе на четвъртфинал в турнир от Големия шлем. Неговият следващ съперник най-вероятно ще бъде Рафаел Надал.

„Не мога да опиша как се чувствам. Григор Димитров е страхотно момче, познаваме се отдавна. Той е сред най-приятните в тура. Последният път, когато играхме му казах, че ще го следващия път“, каза след срещата щастливият американец.

Първият пробив в мача дойде в седмия гейм на първия сет, след който Тиафо поведе с 4:3. Сервирайки за сета американецът допусна връщане на брейка, но веднага след това осъществи нов такъв и поведе в резултата.

През втората част двамата си размениха по един ранен брейк и впоследствие се стигна до тайбрек, където Тиафо наложи волята си и направи огромна крачка към крайния успех.

Американецът изглеждаше сигурен победител, след като поведе с 4:2 гейма във третия сет, но Димитров успя да навакса изоставането си и да вкара сета в тайбрек, който спечели убедително. В четвъртата част българинът пропиля точки за пробив при 4:3 в своя полза, което му коства скъпо. При 5:5 Тиафо проби и сервирайки за мача не трепна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини