Григор Димитров стартира срещу сърбин



10-01-2019 09:29 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне участието си на Australian Open с двубой срещу ветерана от Сърбия Янко Типсаревич. Това отреди жребият за основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем.

Типсаревич играе със „запазен ранкинг“ (№98). През последните години сърбинът страда от много контузии, които го извадиха от корта и в момента той дори няма позиция в ранглистата. 34-годишният сърбин има преднина 4-1 победи в преките двубои с Димитров. За последно двамата играха на тревните кортове в Куинс Клъб преди 2 години.

Българинът е поставен под №20 в схемата, като при успех на старта ще срещне във втория кръг спечелилия срещата Пабло Куевас – Душан Лайович. В третия кръг пък е възможен дуел с американеца Джон Иснър.

Димитров попадна в една четвъртина на схемата с Рафаел Надал, като двубой между двамата е възможен на четвъртфиналите. В тази половина е и шампионът от последните две години Роджър Федерер.

Припомняме, че Григор Димитров достигна до четвъртфиналите на Australian Open миналата година, където беше спрян от Кайл Едмънд. Надпреварата в Мелбърн е най-успешната от Големия шлем за българина, който има общо две участия на четвъртфинали (2014, 2018) и едно на полуфиналите (2017).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини