Надал: Най-накрая съм здрав, отивам в Мелбърн за титла



08-01-2019 15:15 | Станко Димов

Рафаел Надал е готов за първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open. Испанецът не е играл официален двубой от септември миналата година, когато заради контузия на коляното не успя да довърши срещата с Хуан Мартин дел Потро от полуфиналите на US Open.

Впоследствие Матадора претърпя операция на глезена, а надеждите бяха, че ще успее да се завърне в края на сезона за турнирите в Париж и Лондон. Това обаче не се случи, а за капак Рафа беше принуден да се откаже в последния момент и в Бризбън, където беше водач в схемата.

През седмицата световният №2 взе участие в демонстративен турнир в Сидни и успокои феновете си казвайки, че вече е напълно здрав и готов за битка.
„Не чувствам болка. Мисля, че беше добро начало за мен, добро завръщане пред тази фантастична публика в Сидни. Достави ми удоволствие да играя тук и се радвам, че отново съм здрав и съм на корта“, коментира Надал пред „Скай Спортс“.

Испанецът е шампион в Мелбърн от 2009-а година и вярва, че този сезон също може да вдигне трофея. „Защо не? Никой не може да предвиди какво ще се случи. Разбира се, че щях да бъда в по-добра позиция, ако бях натрупал повече игрови ритъм в Абу Даби и Бризбън, но най-важното е как ще усещам топката. Единственият проблем е, че не съм играл официален двубой от доста дълго време“.

Миналата година Надал достигна до четвъртфиналите в Мелбърн, където беше принуден да се откаже в двубоя си срещу Марин Чилич. Причината, разбира се, беше поредната контузия на Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини