Край на българското участие при жените в Мелбърн



08-01-2019 08:42 | Николай Драганов

Сесил Каратанчева отпадна в първи кръг на квалификациите за Australian Open и с това сложи край на българското участие при дамите в тазгодишното издание на първия за годината турнир от Големия шлем. 


Каратанчева имаше всички шансове за успех, но в крайна сметка отстъпи след 6:3, 1:6, 4:6 пред 191-вата в света Ейше Мохамад. 
По-рано днес от квалификациите отпаднаха и Виктория Томова и Елица Костова, като и трите наши момичета се изправиха срещу представителки на САЩ.


Подобно на първата ни ракета Виктория Томова, Каратанчена също взе първия сет. Тя поведе с пробив още в първия гейм, а при 5:3 направи още един. 


Втората част беше много слаба за Сесил и тя взе само първия гейм, след котео допусна три пробива и загуби шест поредни гейма. 
Решителният трети сет можеше да се развие по друг начин, след като българката първа проби за 3:2, а след това затвърди за 4:2. 


Това обаче се оказа последният спечелен гейм в мача за нея. Мохамад първо намали, а после изравни с пробив на 0 за 4:4. Последва много дълъг гейм с няколко равенства, който американката в крайна сметка измъкна за 5:4, а след това повече с 0:40 в подаването на Сесил и от третия мачбол грабна победата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини