МакЕнроу: Фиш е на гребена на вълната, защо да не победи Ноле?



31-03-2011 14:31 | Станко Димов

Новак Джокович и Марди Фиш. Това са двамата играчи, чиито имена не излизат от устите на тенис анализаторите пред последните няколко дни. Причината е ясна – първият вече няколко месеца помита всичко по пътя си и няма загуба през 2011-та година, а вторият от понеделник ще бъде най-висококласираният американец в ATP.

 

Нещо повече – именно от сблъсък между Фиш и Джокович ще бъде определен първият финалист на турнира в Маями. Отношение по темата взе и бившият капитан на тима на САЩ за Купа „Дейвис” Патрик МакЕнроу, който почти не пропуска мач от битките в Маями.

 

„През последните години Марди положи много усилия, за да развие играта си. Няма как да бъда по-щастлив за него, радвам се и се гордея от неговия успех. Всичко това е резултат на много работа”, коментира МакЕнроу прогресът на своя сънародник.

 

„Познавам добре Марди и знам, че голямата му цел е място в Топ 10. Сега той е много близо до нея. Просто трябва да остане концентриран до края на годината и мисля, че има всички шансове не само да влезе в Топ 10, но и да се задържи там”.


Въпреки, че в предстоящия полуфинал срещу Джокович няма да бъде фаворит, Фиш има сили да победи световния номер 2, уверен е МакЕнроу.

 

„Марди трябва да сервира добре, точно както го правеше в мача си с Давид Ферер. Освен това трябва да бъде агресивен във всеки един възможен момент. От началото на годината Джокович е невероятен...но Марди играе много сигурно, той записа три последователни победи над силни играчи и в никакъв случай не трябва да бъде подценяван”, категоричен е МакЕнроу.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини