Баутиста Агут шокира Джокович в Доха



04-01-2019 22:07 | Николай Драганов

Световният номер 1 Новак Джокович изненадващо загуби от Роберто Баутиста Агут с 6:3, 6:7(6), 4:6 в мач от полуфиналите на турнира в Доха.

 

Испанецът бе спечелил само един от осемте си мача срещу Джокера преди този сблъсък, но показа характер, за да постигне един от най-големите успехи в кариерата си.

 

Джокович вървеше уверено към победата, след като взе първия сет с 6:3 и поведе с пробив за 4:3 във втория. Баутиста Агут обаче успя да върне пробива, след което да спечели тежкия тайбрек, за да вкара мача трети решаващ сет.

 

В него испанецът рано взе подаването на съперника си, след което не сбърка при своите подавания до края, за да затвори мача след 2 часа и 35 минути игра.

 

„Ще помня този мач през целия си живот. Атмосферата бе невероятна. Работя всеки ден, за да играя тенис. Знам, че е трудно да се играе на такова ниво. Точно затова Новак е номер 1 в света“, коментира Баутиста Агут след двубоя.

 

В спор за трофея той ще се изправи срещу Томаш Бердих. Чехът победи със 7:6(6), 6:3 Марко Чекинато в другия полуфинал. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини