Нови колебания, но и победа за №1 в света



Нови колебания, но и победа за №1 в света
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-01-2019 19:05 | Tennis24.bg

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович загуби първия сет, но след това направи обрат. В мач от четвъртфиналите на турнира в Доха двукратният шампион надделя над поставения под №5 грузинец Николоз Басилашвили с 4:6, 6:3, 6:4.

В първия сет Басилашвили изненадващо поведе първо с 3:0, а след това с 4:1 и два пробива. Джокович веднага върна единия пробив и съкрати изоставането си в резултата на 3:4, а в осмия гейм имаше брейкпойнт, но Басилашвили все пак удържа подаването си и поведе с 5:3. След това двамата тенисисти си размениха по още един гейм и грузинецът затвори сета с 6:4.

Във втората част Джокович поведе с 3:0 и това се оказа решаващо. Третата част започна отлично за Джокович, който проби още в първия гейм. Това обаче изобщо не притесни грузинеца, който направи рибрейк, при това на нула. С гейм на 15 след това Басилашвили поведе в резултата с 2:1.

Последва нов обрат и Джокович излезе напред при 4:2. Басилашвили спечели следващите си две подавания, но и сърбинът бе безгрешен на свой сервис до края на двубоя и прекърши противника си след почти 2 часа игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини