Нишикори е фаворит на хартия, но какво от това



02-01-2019 19:04 | Станко Димов

В четвъртък сутринта Григор Димитров ще се изправи пред първия си сериозен тест за сезона – дуел с Кей Нишикори, залогът от който е класиране за полуфиналите на турнира в Бризбън, Австралия.

Организаторите поставиха срещата да бъде на централния корт с начален час не преди 11:00 българско време.

Без да подценявам срещите с Йошихито Нишиока и Джон Милман, сблъсък с Кей Нишикори е съвсем друга бира. И няма как да не е така, след като става въпрос за представител на Топ 10 със сериозна визитка зад гърба си.

Макар да са част от професионалния тур повече от 10 години (Димитров от 2008, Нишикори от 2007), двамата са се срещали до момента само 5 пъти, като предимството е на страна на японеца – 4:1 победи. Добрата новина за Димитров е, че единственият им двубой в Бризбън беше спечелен именно от него – финалът през 2017-а година.

„Кей е фаворит утре, ясно е. Той приключи годината на страхотно ниво, игра и в Лондон. Аз искам да покажа моя тенис и знам, че ще имам своите шансове“, коментира Димитров.

Добри думи за опонента си каза и Нишикори: „Дими е невероятен тенисист, вълнувам се, че ще играя срещу него. Гледах първия му двубой в Бризбън, в добра форма е. Ще видим какво ще се случи на корта“, каза японецът.

Букмейкърите също са на мнение, че фаворит в четвъртък е Нишикори. Ставката за успеха на японеца е около 1.60, докато тази за триумф на Димитров – около 2.20.

Победителят от двубоя Димитров – Нишикори ще срещне на полуфиналите спечелилия сблъсъка Жереми Шарди (Франция) – Ясутака Учияма (Япония), които отстраниха съответно шампиона от миналата година Ник Кириос (Австралия) и първата ракета на Великобритания Кайл Едмънд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини