Лошо начало за Тийм и Гофен, Вавринка удари Хачанов



02-01-2019 10:35 | Николай Драганов

Поставеният под №2 в схемата на турнира в Доха Доминик Тийм стартира сезон 2019 с изненадваща загуба. Австриецът отстъпи на Пиер Юг Ербер след 3:6, 5:7 за 1 час и 26 минути игра. 


Това беше официално откриване на сезона за световния №8, но то не се различаваше от неофициалното - на демонстративния турнир в Абу Даби финалистът от "Ролан Гарос" 2018 допусна три поражения от три мача, като спечели само един сет. 


За Ербер пък това беше едва втора победа от 12 мача срещу представител на Топ 10, а първата дойде отново срещу Доминик Тийм преди 2 години в Ротердам. 


До този момент двамата имат в историята на съперничеството помежду именно тези два мача, като и в двата случая Ербер не само не е загубил сет, но не е бил пробиван нито веднъж от Тийм. 


В следващия кръг 55-тия в света французин ще се изправи срещу Максимилиан Мартерер от Германия, който надигра с 6:1, 6:4 своя сънародник Петер Гойовчик. 


В Доха имаше и друга изненада - поставеният под №6 Давид Гофен отстъпи на квалификанта Рикардат Беранкис от Литва. 116-тия в света Беранкис се наложи след обрат - 3:6, 6:4, 7:6(4). и ще срещне Душан Лайович в следващия кръг. 


В един от най-интересните мачове в първи кръг Стан Вавринка победи поставеният под №3 в схемата Карен Хачанов. Подобно на Григор Димитров, който на два пъти в турнирите от Шлема трябваше да играе срещу Вавринка, Хачанов изтегли "късата клечка" на турнира в Доха. Шампионът от Париж отстъпи след 6:7(7), 4:6.


Успех на старта в Доха записа Томаш Бердих, който в момента е №71 в ранглистата, но получи уайлдкард и оправда поканата с победа над Филип Колшрайбер. В следващия кръг Бердих ще играе срещу Фернандо Вердаско, надиграл Паоло Лоренци след 6:3, 6:4. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини