Григор Димитров на четвъртфинал след нов чист успех



02-01-2019 04:53 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Бризбън, след като победи с 6:3, 6:4 представителя на домакините от Австралия - Джон Милман.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Двамата се срещнаха на същата фаза миналия сезон, когато Григор се наложи след тежка трисетова битка. Този път 27-годишният българин контролираше мача до средата на втория сет, когато съперникът му за кратко доминираше. Димитров успя да отвърне на удара и да приключи срещата в два сета.

Димитров притисна съперника от самото начало, като двамата направиха някои отлични разигравания. Шампионът в Бризбън от 2017 г. обаче бе агресивен и уверен. Австралиецът спаси два шанса за пробив още в първия си сервис гейм, но Григор направи пробив на нула за 4:2 и задържа преднината си, като приключи първия сет за 36 минути.

Българинът започна силно втората част, като след два бързи пробива поведе с 4:1. Роденият в Бризбън тенисист изравни до 4:4 и водеше с 40:15 в следващия гейм. Григор обаче показа характер и отговори на удара, като успя да обърне гейма и секунди по-късно сервираше за мача, който приключи след час и половина игра.

Българинът приключи двубоя с 6 аса и само 2 двойни грешки на сметката си. Припомняме, че в първия си двубой в понеделник Григор се справи в два сета и с Йошихито Нишиока. По-късно днес той ще стартира и участието си на двойки, където си партнира с Райън Харисън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини