Оптимистичен старт на сезона за Григор Димитров



31-12-2018 06:56 | Станко Димов

Григор Димитров приключи годината и започна новия сезон с победа. В среща от първия кръг на турнира в Бризбън, българинът се наложи с 6:3, 6:4 над Йошихито Нишиока (Япония) след малко повече от час игра. Това беше първи мач между двамата, а в следващия кръг шампионът от 2017-а година ще срещне Джон Милман или Тенис Сандгрен, които ще премерят сили по-късно днес.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Въпреки изразителния успех, двубоят беше сравнително равностоен. Димитров започна трудно срещата и в първите два гейма отрази общо 5 точки за пробив, след което с брейк на сметката си поведе с 4:1. Това се оказа достатъчно за него да затвори откриващия сет на двубоя.

През втората част българинът направи два брейка и поведе с 5:2, но допусна Нишиока да върне един от пробивите. При 5:4, когато за втори път сервира за успеха, Димитров не допусна изненада и се поздрави с победата.

„Никога не е лесно в първия мач за сезона. Всяка година е ново начало. Победих и мисля, че няма причини да бъда недоволен“, каза в интервюто на корта Димитров.

Българинът приключи двубоя с 9 аса и 6 двойни грешки на сметката си. Сериозен беше контрастът при спечелените точки след вкаран първи (86%) и втори (36%) сервис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини