Марди Фиш е №1 в САЩ, Джокович записа 24 поредни победи



31-03-2011 06:48 | Николай Драгиев

На 30 години Марди Фиш ще стане новата ракета №1 на САЩ, изпреварвайки Анди Родик. Фиш надви със 7:5, 6:2 Давид Ферер в четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Маями.

 

Така в спор за финал той ще се изправи срещу Новак Джокович. Сърбинът записа 22-а поредна победа през годината (24 общо), надвивайки Кевин Андерсън с 6:4, 6:2.

 

Така за първи път в своята кариера Фиш ще бъде най-предно класиран сред американците. Освен това, въпреки напредналата си възраст, той ще подобри рекордното си постижение в ранглистата, което към момемнта е 15-о място.

 

"Не е изненадващо да видя Джокович в подобна позиция. Той не е губил през годината, защото играе наистина добре. Само че той няма да може да спечели всички мачове през сезона. Дали ще е тази седмица или през юли, но той ще загуби. Да се надяваме, че ще е срещу мен," пожела си Фиш.

 

Самият Джокович имаше най-трудния си мач до момента в Маями. Все пак след час и 47 минути игра той се наложи с 6:4, 6:2 над Кевин Андерсон.

 

Сърбинът направи 20 уинъра в течение на срещата, но и доста непредизвикани грешки - цели 19. Андерсън не бе на ниво в най-важните точки и допусна 3 непредизвикани грешки повече, като не съумя да реализира нито един от петте си шанса да пробие Джокович.

 

До момента Фиш и Джокович са играли пет пъти и всичките победи са в полза на Ноле.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини