Джокович и Серина грабнаха медийни награди



27-12-2018 09:56 | Николай Драганов

Новак Джокович и Серина Уилямас спечелиха награди за своите спортни постижения през 2018-та година. 


Световният №1 при мъжете беше определен за спортна персона №1 в Европа от от полската информационна агенция (PAP), която организира анкета сред 23 европейски агенции, сред които френската AFP, германската DPA, испанската EFE и други.


Новак е събрал най-много гласове в годината, в която спечели две титли от Големия шлем след завръщането си след контузия. Ноле изпреварва в класацията хърватския футболист Лука Модрич, който спечели Златната топка - най-голямото индивидуално отличие във футбола. Това е трети триумф за Джокович в тези награди след 2011 и 2015-та, а рекордьор е Роджър Федерер с пет отличия. 


Другият тенисист, който намери място в класацията през тази година, е №1 при жените Симона Халеп, която е на 10-то място. 


Награда при дамите обаче спечели Серина Уилямс, която беше избрана за жена-атлет на годината в класация на Associated Press. Макар да не спеели титла през тази година, Серина изпреварва за първото място гимнастичката Симон Байлс. Гласуването в тази класация се осъществява сред американски новинари и медийни директори. 


Както Джокович, така и Уилямс ще се завърнат на корта тази седмица за демонстративния турнир Mubadala World Tennis Championship в Обединените арабски емирства. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини