Димитров: Андре е невероятен, ще бъде с мен в Мелбърн



22-12-2018 10:43 | Николай Драганов

Андре Агаси ще придружава Григор Димитров по време на Australian Open догодина, съобщава базираният в Бризбейн австралийски сайт The Courier Mail. Засега не е сигурно дали американецът ще бъде с екипа на Григор и в Бризбейн, където българинът по традиция ще открие сезона.


Световният №19 се подготвя за новия сезон в САЩ в компанията на Агаси, като дори гостува в дома му в Лас Вегас. Бившият №1 в мъжкия тенис и четирикратен шампион в Австралия влезе в щаба на българина през ноември. 


"Много съм щастлив, че имам Андре на своя страна. Нуждаех се от тази допълнителна помощ и работа с някой толкова опитен като него. Той ще бъде с мен в Мелбърн със сигурност. Не е сигурно за Бризбейн. Засега това не е планирано, но не сме го и обсъждали в детайли, има малък шанс", коментира българинът.


"Андре беше невероятен, много ми помага. Започнахме да се опознаваме все повече и да прекараме две седмици заедно беше от голяма полза. Не сме решили колко точно седмици той ще бъде с мен. Нещата са в процес и се опитваме да видим кое ще е най-добре за него и за нас като отбор. Уважаваме взаимно своето време", обясни Димитров.


"Има някои неща, върху които работим и бавно се опитваме да видим какво трябва да направим", добави той. 


Димитров традиционно ще започне годината в Бризбейн, където през 2017 г. спечели трофея. Освен българина, участие са потвърдили още Рафаел Надал, Анди Мъри, Кей Нишикори, Кайл Едмънд, Данийл Медведев и Милош Раонич.


"Там започва моята година, а в миналато съм имал добри резултати, така че защо да променям този ритъм", коментира Димитров, който през изминалия сезон 2018 изигра само един финал - загубен от Роджър Федерер в Ротердам.


"Беше странна година с много възходи и падения. Понякога играех добре, но губех мачове. Винаги се фокусирам върху онова, което мога да направя по-добре. Но обичам Бризбейн и турнира и нямам търпение годината да започне там", добави Гришо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини