България покани Григор Димитров да играе за Купа Дейвис



21-12-2018 10:29 | Tennis24.bg

Григор Димитров със сигурност ще трябва да участва в следващите мачове на България за “Купа Дейвис", ако иска да получи възможност да играе на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Най-добрият български тенисист към този момент не изпълнява условията за получаване на квота. Според изискванията Гришо трябва да участва поне два пъти с екипа на България в неофициалното световно отборно първенство по време на настоящия олимпийски цикъл 2016-2020 г. 27-годишният хасковлия отказа последните пет покани да се присъедини към своите съотборници.

Последната вратичка за него ще се затвори през 2019 година.

“Официално има отправена покана към Григор Димитров за участие в мачовете от “Купа Дейвид, обяви пред “България Днес” спортният директор на Българската тенис федерация Пресиян Коев. - Засега нямаме отговор.”

Все още не е ясно кога точно ще са мачовете за шампионата. Това ще се разбере в началото на февруари. В момента тимът се намира в предпоследния ешелон - III група на Евро-Африканската зона.

„Може по административен път да се изкачим във втора група заради промяната на регламента в турнира. България ще играе или през април, или през септември," допълни Коев.

За последно Димитров игра за отбора на България в “Купа Дейвис” през 2015 година. Той има общо 24 мача за националния тим, като в първия от тях  е едва на 16 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини